Caracteristici și beneficii

Izolarea imobilului

Căldura se poate pierde datorită fluxului aerului, aerul poate pătrunde prin tavanul mansardelor sau prin pereții unei clădiri slab izolate (schimb de căldură dintre materialele individuale) și mai ales în sensul punților termice.

Din acest motiv, cerințele pentru o clădire economică din punct de vedere energetic sunt nu numai o izolație bună și corect aplicată pe pereții clădirilor, dar și o etanșeitate ridicată.

Fară o izolație bună a clădirii vor exista mereu pierderi necontrolate de căldură și disconfort termic semnificativ, ceea ce va duce ulterior la o factură ridicată la încălzire.

Izolația calitativă contribuie totodată și la prelungirea duratei de viață a clădirilor: o umiditate scazută înseamnă mai puține probleme cu condensul, îndepărtând și riscul de apariție a mucegaiului.

De ce să alegi spuma poliuretanică?

Performanța termică a materialelor se măsoară prin coeficientul de conductivitate termică λ și raportat la grosimea aplicată, prin rezistența termică. Cu cât materialul este mai eficient, cu atât coeficientul de conductivitate va fi mai mic și rezistența termică va fi mai mare. Spuma poliuretanică are cel mai mic coeficient de conductivitate dintre toate materialele izolatoare.

Bun izolator
Spuma poliuretanică cu celula închisă are factorul de transfer termic – λ = 0.022 - 0.028 W/m*K, cu până la 50% mai bun decât materialele tradiționale care au λ în jurul valorii de 0.04 W/m*K.
Etanșare perfectă
Sigilează spațiul în care este aplicată, umplând orice gol sau crăpătură. Etanșarea puternică este mult mai eficientă la blocarea infiltrațiilor decât la alte materiale de izolație.
Economisire de energie
Spuma poliuretanică poate reduce cu peste 50% prețul facturilor, spre deosebire de metodele clasice de izolație care aduc o reducere a prețului utilităților de până la 30%.
Barieră pentru umezeală
Izolația din spumă poliuretanică este impermeabilă, ceea ce nu va permite pătrunderea apei sau a umezelii. De asemenea aceasta nu absoarbe deloc apa precum alte materiale de izolație.
Fără mucegai
Compoziția spumei poliuretanice nu reprezintă o sursă de hrană pentru mucegai sau bacterii. Casele cu izolație din spumă poliuretanică sunt protejate împotriva mucegaiului.
Durata de viață
Izolația rămâne neschimbată ani de zile fără a fi nevoie de o nouă izolație. Spuma poliuretanică îți va permite să îți recuperezi banii cheltuiți inițial, și să economisești pe termen lung.
Edu IsoConstruct
Oferta noastră

Indiferent de cerințe, spuma poliuretanică se dovedește a fi alegerea ideală pentru izolare. Nu ezita să o folosești și vei beneficia de numeroasele avantaje ce te vor convinge că ai făcut cea mai bună alegere.

Versatilitatea este una dintre calitățile spumei poliuretanice, iar astfel aceasta ne oferă posibilitatea de a o aplica aproape oriunde dorim.

Realizăm izolații cu spumă poliuretanică pentru:

  • poduri, mansarde și acoperișuri;
  • pereți interiori și exteriori;
  • fundații și plașeuri de beton;
  • hale, containere și subsoluri;
  • terase și pardoseli.

Care sunt avantajele și beneficiile?

În funcție de destinația lucrării vă vom recomanda un anumit tip de spumă poliuretanică izolatoare și o anumită grosime necesară. Pentru a putea alege varianta cea mai potrivită de izolație cu spumă poliuretanică trebuie să iei în calcul, tipul materialului pe care se face aplicația, temperatura din cameră pe timp de iarnă, costul și eficiența izolației.

Aplicare rapidă
Spuma poliuretanică izolatoare se aplică rapid pe majoritatea suprafețelor. Aceasta etanșează perfect acolo unde este aplicată.
Eficiență
Prin reducerea schimbului termic cu exteriorul, căldura de afară nu patrunde în interior spațiul devenind răcoros.
Rezistență
Spre deosebire de celelalte materiale izolatoare folosite, spuma poliuretanică nu se degradeaza în timp.